Home

Achtergrond

Ook pluimveeschap beraadt zich in mei over voorzitter

Het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren beraadt zich in mei over de opvolging van voorzitter Jos Ramekers.

Dat besluit heeft het bestuur vanochtend in een besloten zitting besloten. Na afloop daarvan verklaarde vice-voorzitter Jan Gijsen dat het bestuur dan "zo mogelijk" een besluit neemt. Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees besloot gisteren in mei verder te praten.

Beide besturen moeten nu eerst bepalen wat in de toekomst de taken en de organisatiestructuur van de beide productschappen moeten zijn. Daarvan is het profiel van de nieuwe voorzitter afhankelijk.

Gijsen benadrukte dat daarover binnen het PPE-bestuur minder verschil van mening is dan binnen het PVV-bestuur. "Het verschil van mening over het te voeren beleid bestaat alleen bij het PVV", zei hij. De vice-voorzitter zei dat het PPE-bestuur met spijt kennis had genomen van Ramekers vertrek. De meeste organisaties in het PPE-bestuur wenst een eigen voorzitter.

Lees ook: Twee opvolgers voor Ramekers 'niet aanvaardbaar' voor OR en PVV-bestuur praat 7 mei verder over voorzitter

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.