Home

Achtergrond

Ondernemers willen netwerken over de grens

Nederlandse en Duitse ondernemers in de grensregio hebben behoefte aan grensoverstijgende bijeenkomsten, dienstverlening en belangenbehartiging.

Dat is de uitkomst van een enquête onder ondernemers door het Nederlands Duits Verbond voor Ondernemers (VNDU).

De ondernemers vragen met name om bijeenkomsten waar zowel Nederlandse en Duitse ondernemers present zijn. Ook grensoverschrijdende belangenbehartiging is zeer belangrijk. Nederlandse ondernemers hebben met name behoefte aan ondersteuning in de Duitse taal. Ook vragen veel bedrijven om een handboek met tips rond zakendoen in Duitsland. Aan beide zijden van de grens is behoefte aan informatie over wet- en regelgeving in het buurland.

De behoefte aan grensoverschrijdend contact bleek al eerder. Dat resulteerde uiteindelijk in de oprichting van het Nederlands Duits Verbond voor Ondernemers. Intensivering van de contacten is nodig om meer economisch succes te behalen, aldus het verbond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.