Home

Achtergrond

Ondernemers willen meer EU-geld voor onderzoek

Europese ondernemersorganisaties vinden dat de EU veel meer geld moet besteden aan onderzoek in plaats van landbouw.

Het extra geld voor onderzoek, onderwijs en innovatie moet Europa helpen zich te ontwikkelen tot een concurrerende kenniseconomie met weinig CO2-uitstoot. De Europese ondernemersfederatie BusinessEurope vindt dat het geld best weggehaald kan worden bij landbouwpotjes. "De blijvend hoge prijzen voor landbouwproducten maken een duidelijke verschuiving mogelijk'', aldus de organisatie, waarbij ook VNO-NCW is aangesloten, maandag in een brief aan Europees Commissaris Dalia Grybauskaite (Begroting).

De ondernemers reageren op een geplande herziening van de EU-begrotingen na 2013. De EU geeft jaarlijks zo'n 120 miljard euro uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.