Home

Achtergrond

Omzet Syngenta stijgt met 20 procent dankzij zwakke dollar

De omzet van Syngenta is het eerste kwartaal met 20 procent gestegen tot 2,38 miljard euro.

Volgens de producent van zaden en gewasbeschermingsmiddelen was dit te danken aan de zwakke dollar en een toegenomen vraag naar gewasbeschermingsmiddelen.

De divisie gewasbeschermingsmiddelen realiseerde de eerste drie maanden een omzet van 1,67 miljard euro. Het Zwitserse concern zag het eerste kwartaal de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen en zaden vooral in Zuid-Amerika stijgen, met respectievelijk 64 en 71 procent.

Voor Syngenta ontwikkelt Zuid-Amerika zich sinds enkele jaren tot verreweg de sterkste groeiregio. Daarmee presteert Syngenta op deze markt momenteel beter dan Monsanto, dat nog wel de grootste speler op de Zuid-Amerikaanse markt blijft.

Investeerders beoordelen de bedrijfsvoering Syngenta buitengewoon positief. De laatste maanden nam de waarde op de berus in Zürich toe met 36 procent. Het concern vertegenwoordigt nu een marktwaarde van 20,5 miljard euro.

In Europa ziet Syngenta de vraag naar gewasbeschermingsmiddelen tevens toenemen door grotere arealen tarwe en en mais. De herbiciden Touchdown en Gramoxone ontwikkelden zich het best. In Noord-Amerika nam vooral de vraag naar fungiciden, en dan met name Amistar toe.

De divisie die zaden ontwikkelt, verkoopt en distribueert rapporteert 13 procent omzettoename tot 705 miljoen euro. In de VS maakte het toegenomen sojabonenareaal de beperkte afname aan maisareaal goed.

Bestuursvoorzitter Mike Mack sprak zich op de persconferentie opnieuw uit voor genetische modificatie. Het concern investeerde 40,7 miljoen euro in een Chinees onderzoekscentrum.

Of registreer je om te kunnen reageren.