Home

Achtergrond 201 x bekeken 1 reactie

Olieprijs boven de 112,80 dollar

De olieprijs is vandaag aan het begin van de middag naar het hoogste niveau ooit gestegen.

De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie bereikte een record van meer dan 112,80 dollar. Daarmee werd het vorige record van 112,48 dollar van eerder op de dag doorbroken.

De prijs van olie is sinds begin dit jaar al met 17 procent gestegen. De prijs van een vat olie (van 159 liter) staat nu op het hoogste niveau sinds de olietermijnhandel begon in 1983. De olieprijs staat vooral onder druk door de zwakke dollar. Die maakt olie voor kopers met andere valuta goedkoper, wat olieproducenten ertoe brengt de prijzen te verhogen om de zwakke dollar te compenseren.

Ook maakt de oliemarkt zich zorgen over de dalende olievoorraden in de Verenigde Staten. Daar komen woensdag cijfers over naar buiten. De zorgen namen nog verder toe door de sluiting van een aantal olieterminals in Mexico als gevolg van slecht weer. Mexico is een van de belangrijkste olieleveranciers van de VS.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ab

    De prijs is in korte tijd gestegen van 25 $ naar > 100 $. Wat gaan we doen als deze naar 150 en 200 $ doorstijgt? Niet veel anders, want we kunnen niet terug zonder pijn. Acceptatie van kernenergie zal stijgen. Verzet tegen windmolens zal luwen. Interesse en acceptatie in vergisting zal groeien. Diversificatie in energiebronnen zal toenemen. Plannen voor gronden terug te geven aan de landbouw zullen er komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.