Home

Achtergrond 197 x bekeken

Nuon veilt capaciteit gasopslag Duitse markt

Energieconcern Nuon gaat gasopslagcapaciteit veilen voor de Duitse markt.

Het bedrijf biedt de capaciteit aan via een internetplatform voor secundaire handel in gasopslagcapaciteit. Nuon maakte dit vandaag bekend. Het gaat om capaciteit in lege zoutmijnen in het Duitse Epe. Deze zijn geschikt gemaakt voor de opslag van gas. Nuon biedt tien pakketten aan met een opslagcapaciteit van elk 50MW aan laagcalorisch gas, het gas dat onder meer Nederlandse huishoudens gebruiken. De opslagcapaciteit is van 1 april volgend jaar tot 1 april 2012 beschikbaar.

De veiling, die op 27 mei van start gaat, moet een bijdrage leveren aan de marktwerking op de Duitse gasmarkt. Als gemeenten en industriële afnemers toegang krijgen tot opslagcapaciteit, zijn zij flexibeler bij het inkopen van gas en kunnen ze inspelen op de veranderende Duitse gasmarkt, zo redeneert Nuon.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.