Home

Achtergrond 154 x bekeken

Nukaprijzen blijvend naar beneden

De handel in nuchtere kalveren staat flink onder druk. De nuka’s zijn vorige week weer goedkoper geworden. Die daling kwam vooral voor rekening voor de zwart- en roodbontstiertjes. De vaarzen en kruislingen noteerden namelijk stabiele prijzen. Een gemiddeld zwartbont stierkalf kostte vorige week €99. Dat is €10 minder dan een week eerder.

In die situatie lijkt voorlopig niets te veranderen. De kalveren zijn niet duur en er zijn ook meer dan genoeg nuka’s. Ze gaan alleen niet snel weg, omdat er geen ruimte is om ze af te mesten. De huidige prijsdaling maant kopers niet tot haast en is daarmee een nieuwe tendens. Er gaat nog wel iets meer van de prijs af.

Het buitenland is grotendeels debet aan het grote aantal nuchtere kalveren in Nederland. De import van nuka’s is nog altijd zeer fors. Ruim 70 % van de dieren komt uit het buitenland. Handelaren halen hun nuka’s vooral uit Duitsland. Dat legt veel druk op de binnenlandse markt. Daarnaast maakt de rustige witvleesmarkt het er niet makkelijker op. Die kalveren gaan namelijk ook niet weg.

De koers naar beneden zet deze week gewoon door. De hoge import drukt een te zwaar stempel. Handelaren verwachten dat zwart- en roodbontstiertjes een tientje minder kosten. Daarmee komt een gemiddeld zwartbont stierkalf al op €89. En of het eind van de daling in zicht is, is de vraag.

Prognose:

nukaprijs verder naar beneden

Of registreer je om te kunnen reageren.