Home

Achtergrond

'Noord-Holland moet netto 300 hectare voor glastuinbouw reserveren'

Noord-Holland moet in haar ruimtelijke toekomstplannen netto 300 hectare reserveren voor de ontwikkeling van de glastuinbouw in de regio Aalsmeer.

Dat adviseert LTO Noord de provincie in een gisteren verstuurde speerpuntennota.

Noord-Holland werkt momenteel aan een zogeheten structuurvisie. Daarin staat wat de provincie de komende dertig jaar van plan is op het gebied van ruimtelijke ordening. De visie, die volgend jaar klaar moet zijn, komt in de plaats van de huidige streekplannen.

In het huidige streekplan Noord-Holland-Zuid, dat dateert van 2003, staat dat de provincie netto 300 hectare reserveert voor een nieuw glastuinbouwgebied in Rijsenhout. Inmiddels is dat sierteeltcomplex, PrimAviera, in ontwikkeling. Netto moet het 220 hectare gaan tellen.

LTO Noord vindt dat de provincie de reservering van netto 300 hectare uit het streekplan moet overnemen in de structuurvisie. Bruto is volgens de organisatie nog meer ruimte nodig. Dat komt doordat rekening moet worden gehouden met de verbreding van de A4, de geluidscontouren rond Schiphol en de begrenzing van het Groene Hart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.