Home

Achtergrond 177 x bekeken

Nijntje niet in gevaar

Nijntje Pluis is niet in gevaar. Het konijntje van Dick Bruna krijgt een tentoonstelling in Jakarta, maar daar zijn de afgelopen dagen protesten geweest tegen de film Fitna van Geert Wilders.

Demonstranten eisen een boycot van Nederlandse producten. Volgens een woordvoerster van het Centraal Museum wordt de expositie over Nijn niet afgeblazen.

Het Erasmus Huis, het Nederlands culturele centrum in Jakarta waar vanaf vrijdag de expositie Miffy te zien is, heeft contact gehad met de Nederlandse ambassade. Er is een risicoanalyse gemaakt, aldus de zegvrouw. ”Alles loopt zoals gepland en we verwachten dat mensen die Nijntje zien haar zullen omarmen.”

De tentoonstelling in Jakarta is in samenwerking met het Centraal Museum tot stand gekomen. Dit museum in Utrecht heeft meer dan 1200 werken van Bruna in bruikleen. Ongeveer honderd werken zijn tot en met 22 mei te zien zijn in Jakarta.

Nijntje die in het buitenland als Miffy bekend staat is wereldberoemd. Boekjes over het konijn van Bruna zijn in ruim veertig talen verschenen en er zijn meer dan 85 miljoen exemplaren van verkocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.