Home

Achtergrond 178 x bekeken 1 reactie

Nieuwe jaar begint goed voor Sligro

Het nieuwe jaar is voor supermarktketen en groothandel Sligro goed begonnen. Het bedrijf boekte in de eerste drie maanden een omzet van 520 miljoen euro, 19,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat maakte Sligro donderdag voorbeurs bekend. Met name de supermarktdivisie van Sligro boekte een flink hogere omzet dan een jaar eerder, een stijging van 38 procent. Sligro was afgelopen jaar druk doende aangekochte Edah-winkels om te bouwen naar de eigen formules Golff en EM-Té. Dit drukte de resultaten. Door het goede begin van 2008 gaat Sligro ervan uit dat het bedrijfsresultaat voor de supermarktdivisie over het eerste halfjaar positief zal zijn.

De groothandeltak boekte een omzet van 328 miljoen euro, bijna 11 procent meer dan een jaar eerder. De autonome groei bedroeg in het eerste jaar 9,3 procent. Het bedrijf gaat ervan uit dat de nettowinst in het eerste halfjaar van 2008 boven de 25,6 miljoen euro van vorig jaar uitkomt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    horeca

    Wordt deze 19.5% gehaald door verhoging van de verkoopprijzen, of door meer verkoop van produkten?

Of registreer je om te kunnen reageren.