Home

Achtergrond 204 x bekeken

Nieuw forensisch instituut in mei van start

Het tweede forensisch instituut opent op 1 mei zijn deuren.

Dat maakten de oprichters DSM en de Universiteit Maastricht vandaag bekend.
The Maastricht Forensic Institute (TMFI) levert tussen de vijftig en zestig banen op. Een tweede forensisch instituut in ons land is volgens UM en DSM nodig, omdat steeds hogere eisen worden gesteld aan het forensisch bewijs. Ook is er steeds meer vraag naar aanvullend forensisch onderzoek in de vorm van second opinions en contraexpertise.

Tot nu toe telt Nederland slechts een instituut, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), dat onder meer onderzoek doet naar sporen die zijn gevonden in verband met misdrijven. Een tweede "NFI'' is nodig, omdat second opinions niet door hetzelfde instituut kunnen worden uitgevoerd en door de toenemende vraag van politie, justitie en advocatuur om forensisch onderzoek.

TMFI wil uitgroeien tot een breed forensisch instituut van topkwaliteit, met expertise in de forensische psychologie en psychiatrie, de rechtspsychologie, DNA-onderzoek, chemische en materiaalkundige analyse, digitale technologie en spraakonderzoek.
"De unieke aanwezigheid binnen één instituut van natuurwetenschappelijke en gedragswetenschappelijke expertise biedt nieuwe mogelijkheden voor integraal forensisch onderzoek'', aldus een gezamenlijke verklaring van DSM en de Universiteit Maastricht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.