Home

Achtergrond 184 x bekeken

Nieuw exportrecord voor Brazilië

Brazilië heeft in maart voor drie miljard euro aan landbouwproducten geëxporteerd, een nieuw record.

Nederland is na de VS (284 mijoen euro) de belangrijkste bestemming, met een waarde van 265 miljoen euro in maart. Dat is 13 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Ondanks het importverbod van de EU voor rundvlees nam ook het Europese handelsblok meer landbouwproducten af (+6.9 procent).

Vooral de traditioneel grote Braziliaanse exportproducten doen het goed, blijkt uit cijfers van het Braziliaanse landbouwministerie: de waarde van de vleesafzet steeg met 15,5 procent, die van soja met 6,7 procent en koffie met 14,8 procent. In deze gevallen werd de groei vooral bewerkstellig door hogere internationale prijzen. Bij mais speelde de prijs wel een rol, maar steeg het volume ook spectaculair met respectievelijk 117,4 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.