Home

Achtergrond

Negentien doden bij Surinaams vliegtuigongeluk

De lichamen van de negentien dodelijke slachtoffers van de vliegramp bij Benzdorp in Zuidoost-Suriname zijn gistermiddag overgevlogen naar Paramaribo.

Het transportvliegtuig landde bij de luchtmachtbasis op het vliegveld Zorg en Hoop. Eerder op de dag werd melding gemaakt van twintig doden.

Over de oorzaak van de ramp bij het vliegveld Lawa Antino bij Benzdorp is nog niets bekend. Een team onder leiding van de procureur-generaal is belast met het onderzoek. Het ongeval deed zich tegen 11.00 uur Surinaamse tijd voor. Volgens een lid van het reddingsteam stortte het toestel, een Antonov 28, in het bos neer, op korte afstand van de landingsbaan, en vloog in brand. Er waren volgens hem drie ontploffingen.

Een uur eerder was de Antonov opgestegen op het vliegveld Zorg en Hoop. Als bestemming had het toestel behalve Lawa Antino ook het indianendorp Anapaike in Zuid-Suriname.

Het vliegtuig was eigendom van de particuliere vliegmaatschappij Blue Wings, die dagelijks meerdere chartervluchten naar het Surinaamse binnenland maakt. De pilote van het neergestorte vliegtuig was de echtgenote van de eigenaar van het bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.