Home

Achtergrond 179 x bekeken

Nederlander wil e-mail gemeente bij dakkapel buren

Nederlanders willen dat de overheid meer en vaker via internet met hen communiceert.

Uit onderzoek van Ernst & Young blijkt verder dat acht op de tien (81 procent) zegt gebruik te willen maken van de mogelijkheid om te stemmen via internet. Het adviesbureau publiceerde vandaag het onderzoek onder 2193 burgers en 597 ambtenaren van 267 verschillende gemeenten.

Het gaat de burgers niet alleen om volksraadplegingen. Zij willen ook bij de voorbereiding op belangrijke besluiten, zoals de aanleg van een hoofdweg of een bouwaanvraag voor een dakkapel door de buren, online of via een e-mail worden geraadpleegd.

Nederlanders stellen volgens het onderzoek nieuwe eisen aan de digitale dienstverlening. Zo willen zij in diverse situaties persoonlijk worden geïnformeerd via een brief of e-mail. De ambtenaren geven aan het traditionele bericht in de lokale krant of op de website voldoende vinden.

De ondervraagden maken zich over het algemeen geen zorgen over de privacybescherming van hun persoonsgegevens als zij digitaal diensten afnemen van de gemeente. Voor slechts één op de vijf burgers is privacy een punt van zorg. Slechts één op de twintig burgers is van mening dat de gemeente gegevens niet goed beveiligt. Het deel van de ambtenaren dat zich zorgen maakt is nog kleiner.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.