Home

Achtergrond 159 x bekeken

Nederland levert helft van Britse baconinvoer

Het Nederlandse aandeel in de invoer van bacon naar Groot-Brittannië is vorig jaar toegenomen van 45 naar 49 procent.

De Britten voerden in totaal 277.000 ton bacon in, vijf procent meer dan in 2006.

Verder werd ook 463.000 ton varkensvlees ingevoerd, een procent meer dan een jaar eerder. De invoer uit Duitsland nam met 18 procent toe, die uit België met 11 procent maar de aanvoer uit Denemarken nam met 11 procent af.

Door de sinds medio 2007 dalende koers van het pond staat de invoer de laatste maanden echter zwaar onder druk. In het laatste kwartaal werd 20 procent minder varkensvlees ingevoerd en juist 21 procent meer uitgevoerd dan in dezelfde periode in 2006, meldt het varkensschap BPEX.

Of registreer je om te kunnen reageren.