Home

Achtergrond

Nederland is derde exportland van Europa

Nederland was in 2007 het derde exportland van Europa. Alleen Duitsland en Frankrijk hebben meer geëxporteerd, zo blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat zich baseert op Eurostat.

De hoge notering is volgens het CBS te danken aan de belangrijke distributiefunctie van Nederland voor andere Europese landen. Ook is de Nederlandse uitvoer zelf vorig jaar flink gestegen. Het CBS verwacht dat Nederland in 2008 op de tweede plaats terechtkomt als de huidige trend zich doorzet.

Nederland voerde vorig jaar voor 401,9 miljard euro aan goederen uit. Dat is nipt minder dan de 403,8 miljard euro die Frankrijk uitvoerde. Duitsland staat met 967,8 miljard euro op eenzame hoogte. Nederland exporteert in vergelijking met andere Europese landen relatief veel voedingsmiddelen, gasolie en aardgas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.