Home

Achtergrond

Nederland geprezen om aandacht homorechten

Nederland is goed bezig om internationaal de aandacht te vestigen op de mensenrechten voor homo- en biseksuele mannen en vrouwen en daarin concrete acties te ondernemen.

Dat stelden de internationale mensenrechtenorganisaties als Human Rights Watch(HRW) en de Canadese organisatie ARC International vrijdag in Den Haag op een seminar over mensenrechten en seksuele geaardheid.

De organisaties prijzen minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) om zijn focus op de mensenrechten en daarin ook die van homoseksuele mannen en vrouwen te betrekken. 171 VN-lidstaten bevestigden in 1993 in Genève de universaliteit voor mensenrechten, maar veel landen sluiten toch nog homoseksuele mensen hiervan uit.

Verhagen zei vrijdag dat het hard nodig is telkens te benadrukken dat de mensenrechten altijd, overal en voor iedereen gelden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.