Home

Achtergrond 185 x bekeken 5 reacties

Nederland geeft 8 miljoen extra aan voedselprogramma

Nederland trekt 8 miljoen euro extra uit voor het wereldvoedselprogramma WFP van de Verenigde Naties.

Dat heeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag tegen NOS radio gezegd. Koenders is momenteel in Washington voor de vergadering van de Wereldbank.

Net als de Britse premier Gordon Brown is Koenders bezorgd over de stijgende voedselprijzen, die volgens hem leiden tot een sociaal drama in de allerarmste landen. De prijs voor een eenvoudige maaltijd is daar met 50 procent gestegen. Dit komt onder meer omdat er geen sprake is van vrije wereldhandel en omdat er in Afrika de laatste jaren amper is geïnvesteerd in landbouw. Ook de stijging van de brandstofprijzen en de opkomst van biobrandstoffen die het verbouwen van voedingsmiddelen verdringen, spelen een rol.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marskramer

  Koenders maakt het van kwaad tot erger. Er zijn genoeg mensen op aarde en dan nemen ze nog toe ook, en dat gaat Koenders verder bevorderen. Wat stom stom stom! Moet er nog meer natuur vernietigd worden? Is er al niet genoeg erosie? De energie voorraden nemen met het jaar toe? Wat een sadist die Koenders

 • no-profile-image

  wat

  Waardeloos, waardeloos. Voedsel wordt door corrupte mensen confisceerd en vervolgens voor t leger gebruikt of noem maar op. Eigen markt strot in puin is t. Wil je het goed doen stuur ze ingedroogd varkensmest. Kunnen ze hun eingen opbrengsten verhogen en economie versterken.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Die Koenders had zijn lef moeten tonen en Mugabe moeten laten wegsturen door de UN.
  Zimbabwe was een heel sterk agrarisch land, is vervallen tot een armoedig geheel met inflatie van meer dan 100.000 % (( ja ja))...
  De politiek in Nl levert graag de belangen van de gewone man/boer in voor de grotere opdrachten voor multinationals die hun financial HQ op een fiscaal vriendelijk eiland hebben.... wij betalen dus als brave kleine ondernemers het gelag van de strooiende hand van Koenders...dachten we eindelijk verlost te zijn van Pronk...

 • no-profile-image

  c

  had ons gewoon bieten laten telen, door onze c suiker zogenaamd op de werldmarkt te dumpen helpen we net de mensen die honger leiden en onze boeren zijn er mee gebaat, tevens onze economie, want hebben ze er wel bij stilgestaan dat een goede economie wel op de boeren draait, is er voedselschaarste oftewel tekort aan eerste levensbehoefte dan draait de economie niet. ga door met land onder water zetten politiek, jullie linkse zijn zo dom dat je zelf de rekening ervan krijgt. ps zouden de leden van de 2e kamer dit nu ook lezen of niet want in de media worden deze verhalen nooit aangehoord

 • no-profile-image

  gert

  ja,zet in nederland goede landbouwgrond maar onder water en maak maar natuur van duizenden ha landbouwgrond en dan maar klagen over voedselschaarste en hoge voedselprijzen,koenders is erg ,,bezorgd''

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.