Home

Achtergrond

Nederland beweegt massaal

Precies 190.049 mensen deden donderdag mee aan de landelijke bewegingscampagne Heel Nederland Beweegt 30 Minuten.

Deelnemers door het hele land werkten zich na het startsein om half twaalf een half uur lang in het zweet. Onder muzikale begeleiding van zangeres Edsilia Rombley gaf presentator Jochem van Gelder het startschot op de Amsterdamse Nieuwmarkt.

Elders in het land hadden honderden bedrijven, gemeenten en verenigingen hun eigen wandel-, fiets- of skippybalevenementen om aan de actie bij te dragen. Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) woonde in Amsterdam de aftrap van de actie bij. ”De Nederlander moet nog veel meer gaan bewegen, maar dit is alvast een positief signaal naar de samenleving”, aldus de bewindsvrouw.

Het evenement was een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) en maakt onderdeel uit van de Nationale Sportweek. Het NISB hoopt met de actie te bereiken dat Nederlanders elke dag dertig minuten gaan bewegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.