Home

Achtergrond

NVP: verbod verrijkte kooi in strijd met regeerakkoord

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) is het niet eens met het voorgenomen verbod op de verrijkte kooi.

Eerder deze maand toonde minister Verburg zich in een brief aan de Tweede Kamer tegen dit systeem en gaf ze aan vanaf 2009 een overgangstermijn in te willen stellen voor pluimveehouders die hierin geïnvesteerd hebben.

De NVP noemt het verbod in strijd met het regeerakkoord. Dat stelde dat Nederland de Europese aanpak zou volgen. De vakbond maakt zich vooral zorgen om de ongeveer dertig bedrijven die al met het systeem werken.

"Sommigen hebben nog maar heel recent geïnvesteerd. Er zijn bovendien ook bedrijven die voorverrijkte kooien hebben en dus nog moeten investeren om ze te verrijken. Voor welke termijn doen ze dat dan?", aldus de NVP.

Ook de overgangstermijn roept vragen op bij NVP-voorzitter Ad Kon. Hij roept de minister op om in goed overleg met de sector het verbod vorm te geven. "De situatie is per bedrijf verschillend. Bovendien zijn er nog zoveel vragen, ook over de invulling van de Kleingruppenhaltung."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.