Home

Achtergrond

Mysterieuze keien op plekken in Tilburg

In Tilburg zijn in korte tijd twee mysterieuze zwerfkeien opgedoken.

Woensdagochtend lag een grote goudgeverfde steen voor de deur van de Heilige Margarita Mariakerk. Vanochtend dook de volgende op, nabij de Turkse moskee op de hoek van de Ringbaan West en de Wandelboslaan.

In de stenen zijn gravures gemaakt: 'LEK II' en 'VER IV'. Politie, gemeente en de kerk hebben geen idee wat de betekenis van de keien is. Een anonieme afzender heeft vrijdag een briefje naar de redactie van het Brabants Dagblad gestuurd, dat een foto van het papiertje op zijn website heeft geplaatst: "Het raadsel van de gouden steen. Onwrikbaar standvastig met een hart van goud'', staat te lezen. Het briefje is ondertekend met Tijl Uilenspiegel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.