Home

Achtergrond 222 x bekeken 11 reacties

Mogelijk al eerder signaal over misstanden slachterij bij AID

Het is mogelijk dat de Algemene Inspectiedienst (AID) al eerder signalen heeft gekregen over mogelijke misstanden bij slachterij Friesland Vlees in Leeuwarden, maar daar niks mee heeft gedaan.

Dat zegt een woordvoerster van de AID. “Wij nemen signalen van onze medewerkers heel serieus. Maar we krijgen tientallen tips op een dag. Naar aanleiding van die tips doen we een risico analyse. Het kan best zijn dat we naar aanleiding van tips over Friesland Vlees geen actie hebben ondernomen. Maar hoe het precies zit weten we niet, omdat we niet weten wie de klokkenluider is.”

Sinds maandagmorgen controleren twee tot vier medewerkers het veetransport bij de toegangspoorten van de slachterij. Ze blijven daar totdat de AID dat niet meer nodig acht. Maandag werden er geen misstanden geconstateerd.

De AID vindt het niet vreemd dat VWA inspecteurs die dagelijks controle uitvoeren bij de slachterij geen misstanden hebben ontdekt. “Het kan best een momentopname zijn geweest. De VWA en de AID hanteren dezelfde criteria, dus daar kan geen verschil in zitten.”

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rich

  Het is schandalig hoe slecht en onverantwoord de AID, VWA en Verburg hun verplichtingen nakomen. Een aanfluiting en de hoofdreden waarom steeds meer mensen het vertrouwen in overheid en politiek geheel verliezen. Er is slechts één goede wijze om hen wakker te maken: EEN STERKE VERLAGING VAN VLEESCONSUMPTIE. Daar zijn ze echt gevoelig voor!

 • no-profile-image

  Annegien

  @ Slimme Koe: Mijn idee, nu worden ze daar ineens superbraaf. Als bijvoorbeeld wordt aangekondigd dat je bedrijf wordt gecontroleerd op hygiëne, dan poets je van tevoren toch alles spik en span en haal je alles uit de kast om aan de eisen te voldoen, totdat de controle weer is opgeheven! Overigens is het wel goed dat er nu eindelijk aandacht besteed wordt aan deze misstanden.

 • no-profile-image

  visboer

  Misstanden? waar hebben we het over,de sector wordt al jaren na gekeken.Nu gaat een Pvda pief notabene vertellen dat magere koeien ziekekoeien zijn. Volgens mij zijn topsportes ook mager of dun hoe je het maar wil zeggen.Kijk eerst even in je eigen stal en kom dan met een antwoord.Kort om alle dunne koeien zijn geen zieke koeien.

 • no-profile-image

  Anie12

  Allerlei reorganisaties die de boeren zelf hebben moeten betalen en daardoor wordt het werk niet goed gedaan. Overigens hoeveel waarde moet je hechten aan Tros Radar, die contacten heeft met PvD.

 • no-profile-image

  tina

  Het is toch overal een rotzooi en niet alleen op de slachthuizen, maar ook het transport er naar toe! En ik wil echt niet zeggen dat alle chauffeurs slecht zijn maar die zijn er heel veel, ze halen de koeien bij de boeren en ipv naar de slacht worden ze doorverkocht , en ze rijden veelste veel uren en dat op de naam van een ander en dat kan om dat daar ook te weinig op wordt gecontroleerd. En zo zijn er nog veel meer dingen

 • no-profile-image

  gert

  komt een ex-aid,er nu nog de minister vertellen wat er jaren terug misgegaan is,waarom heeft hij toen geen actie ondernomen,dan heeft hij zijn plicht verzuimd en wel salaris ontvangen

 • no-profile-image

  boerin

  jongens ze halen weer oude koeien uit de sloot .als er ergens weer wat goed gaat komt er altijd wel weereen met het jaar van2006 ging er wat mis nu zijn de regels al weer anders als toen.ga naar limburg naar de honden achter de konijntjes dat is pas om aandacht vragen

 • no-profile-image

  slimme koe

  Duidelijk aangeven dat je gaat controleren en dan gezamelijk constateren dat er geen overtredingen plaatsvinden !
  Hoe onnozel kun je zijn ?

 • no-profile-image

  Helligen Hendrik

  Er is altijd iemand gebaat bij die domme praat. Als het de TS Thieme niet is dan de BB Waalkens wel. Wildeboer slachtte voor derden en aantallen tellen. Ieder mens met normaal verstand zou net zo denken. Maar geen zorgen. 280 mensen zijn afgevloeid de laatste drie jaar maar volgens Van Drie komen er weer 450 nieuwe VWA en AID dienders bij!

 • no-profile-image

  freek

  De enige reden waarom die koeien naar het slachthuis gaan is de slachtpremie. Als die premie ook zou gelden voor door de veearts geëutanaseerde koeien zou er heel wat dierenleed worden voorkomen. Andere optie is de slachtpremie's ook ontkoppelen zoals eigenlijk de bedoeling was, alleen voor de kalversector is dat nog steeds niet gebeurd.

 • no-profile-image

  kip

  Mensen, waar gaat het hier over? Misstanden in 2006... Waarom zou die slachterij zich dan opeens schijnheilig netjes voordoen? Hij heeft al twee jaar de tijd gehad om alles op orde te brengen. Helemaal niet vreemd dus dat er nu niets gevonden wordt. Maar dit zijn berichten die "dierenvrienden" willen horen: misstanden, schandalen enzovoort. Maar weten ze waar ze het over hebben? Nee. En Tina (10.23) weet al helemaal niet waar ze over praat. Koeien doorverkopen? Dat kon misschien 10 jaar geleden nog, maar nu echt niet meer hoor. Ga je eerst maar eens verdiepen in de sector en alles wat er speelt, en praat dan weer mee op deze site. Tot dan.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.