Home

Achtergrond 173 x bekeken

Militairen gewond door vierde bermbom in een week

Opnieuw zijn Nederlandse militairen gewond geraakt door een bermbom tijdens een patrouille in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Dat gebeurde vanochtend aan de zuidrand van de Balluchivallei. Een van de militairen ligt nog in het militair ziekenhuis in Kandahar. De andere twee zijn dezelfde dag nog ontslagen, maar staan nog wel onder medische behandeling, meldde het ministerie van Defensie. De zwaargepantserde bushmaster waarin zij zaten is flink beschadigd.

Het is de vierde keer in nog geen week tijd dat Nederlandse militairen door een zogenoemd geïmproviseerd explosief (IED) gewond raken. In totaal zijn daarbij volgens Defensie nu elf mensen gewond geraakt. Een van hen raakte daarbij beide benen kwijt. Hij is overgebracht naar Nederland en ligt in coma in het centraal militair hospitaal in Utrecht. Volgens Defensie is zijn toestand nog steeds stabiel, maar kritiek. Een ander ligt nog in het militair ziekenhuis op de Nederlandse basis Kamp Holland in Uruzgan. De verwonding van de voet van een twaalfde militair heeft volgens Defensie niets met de aanslagen te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.