Home

Achtergrond 164 x bekeken

Microsoft wil dat msn'en onder merkrecht valt

Softwaregigant Microsoft heeft de Nederlandse woordenboekenmaker Van Dale verzocht om het woord msn'en onder het merkrecht te laten vallen.

Het verzoek komt naar aanleiding van een rechtszaak over de merknaam MSN tegen softwareontwikkelaar Unicaresoft.

Unicaresoft, dat wordt vertegenwoordigd door de moeder Carola Eppink, noemde een softwareoplossing tegen te veel chatten en internetten door kinderen MSN LOCK. Microsoft wil hier een einde aan maken en klaagde Unicaresoft onlangs aan.

Microsoft liet tijdens de rechtszaak, die woensdag diende, weten dat het een verzoek had ingediend bij Van Dale om het merkrecht toe te voegen aan het werkwoord msn'en. "Dit heeft verder geen gevolgen, behalve dat gebruikers nu op de hoogte zullen zijn dat er een merkrecht op rust'', aldus een woordvoerder van Microsoft.

MSN staat ook in de Van Dale. Dit is volgens het woordenboek een verzamelnaam van een reeks internetdiensten van Microsoft, ,,met name van een programma om te chatten''.

Carola Eppink bedacht MSN LOCK om kinderen te beschermen tegen overmatig surfgedrag op internet en tijdverspilling door chatten. Ze richtte de organisatie Unicaresoft op. Na een klacht van Microsoft veranderde ze de naam van het product in Benzoy.

Microsoft nam hier echter geen genoegen mee, want het bedrijf wil dat ook de domeinnaam MSN LOCK wordt geschrapt. De uitspraak van de rechter is op 7 mei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.