Home

Achtergrond

Meer werk voor Arbeidsinspectie door toename boetes

Door de intensievere controle op illegale arbeid en onderbetaling de laatste jaren stapelt vooral het papierwerk bij de inspectiedienst zich op.

Extra personeel wordt aangetrokken om alle boetes te kunnen verwerken.

Het aantal controles is de afgelopen drie jaar van 8.500 naar 11.000 gestegen. Hierdoor is het aantal opgelegde boetes opgelopen naar 3.000. Daarbij maken meer mensen bezwaar tegen de boete, die enkele jaren geleden verhoogd is tot 8.000 euro. Ruim de helft van de beboete mensen diende bezwaar in. De gemiddelde boete gaat om een bedrag van 16.500 euro.

Om al dit papierwerk te verwerken heeft minister Donner aangekondigd vijftien man extra personeel hiervoor in te zetten. De controles richten zich vooral op werkgevers die Oost-Europese werknemers in dienst hebben die niet in Nederland mogen werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.