Home

Achtergrond 297 x bekeken

Marokko schrapt invoersubsidie tarwe

Marokko heeft de hoge invoersubsidie op tarwe geschrapt.

Daardoor zal het land veel minder tarwe kopen in de EU. Door de invoersubsidie was het voor Marokkaanse tarweverwerkers interessant tarwe te kopen uit het buitenland. De grote vraag uit Marokko heeft de tarweprijs de laatste weken ondersteund. Het wegvallen van de invoersubsidie zet de tarweprijs onder druk. Ook de andere granen zijn deze week goedkoper geworden. Europese importeurs hebben grote hoeveelheden Argentijnse mais besteld. Oekraïne gaat weer graan exporteren. Het grote aanbod gaat gepaard met een kleine vraag. De Europese meel- en voerfabrieken hebben genoeg voorraad en kopen alleen wat bij als ze echt graan nodig hebben. Dat zet de graanprijzen onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.