Home

Achtergrond 252 x bekeken 2 reacties

Man verwaarloost huisdieren ook na veroordeling

De landelijke inspectiedienst van de Dierenbescherming heeft vandaag in Wijhe (Overijssel) ongeveer zestig verwaarloosde dieren in beslag genomen.

De dieren leefden bij een 34-jarige man die in 2006 ook al was veroordeeld voor verwaarlozing van zijn levende have. Dat maakte de dienst vandaag bekend.

De man gaf zijn kippen, konijnen, fretten, degoes (knaagdieren), ratten en hamsters te weinig water en hun hokken waren vies. Hij hield ook dertig koi-karpers in een vijver, die allemaal last hadden van parasieten. De inspectiedienst heeft ook de vissen in beslag genomen. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Martin

    Zoals ik het lees is het deze keer een paticulier die zijn dieren verwaarloosd en niet een (melk)veehouder. Ben benieuwd hoe wakker dier en pvdd hierop reageren, of reageren ze alleen als het gaat om grote (melk)veebedrijven.

  • no-profile-image

    Rich

    Als daar echt in geinteresseerd bent Martin, dan moet je eens lid worden van de Dierenbescherming. Dan wordt je maandelijks op de hoogte gehouden van de particulieren die wegens dierenmishandeling aangepakt worden. Maar dat was niet echt je interesse, is 't wel Martin....

Of registreer je om te kunnen reageren.