Home

Achtergrond 239 x bekeken

Machtswisseling Paraguay na zestig jaar

Historische machtswisseling in het Zuid-Amerikaanse Paraguay: de centrumrechtse Colorado-partij heeft de presidentsverkiezingen zondag verloren. De partij is al ruim zestig jaar onafgebroken aan de macht.

Colorado-kandidate Blanca Ovelar erkende haar nederlaag en feliciteerde oppositieleider Fernando Lugo met de overwinning. Hij bestempelde de uitslag als een nieuw hoofdstuk in de politieke geschiedenis van het land.

De oud-bisschop is vooral populair bij de armen. Zijn centrumlinkse coalitie bestaat uit vakbonden, boeren en de traditionele Liberale Partij. Hij heeft gezegd de banden te willen aanhalen met de linkse presidenten Hugo Chávez van Venezuela en Evo Morales van Bolivia.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.