Home

Achtergrond

Machinaal bloesem dunnen verbeterd

Mechanisch dunnen is terug van weggeweest en sterk verbeterd.

Importeur Hol gaat de nieuwe machine binnenkort demonstreren op dunbehoeftige gewassen.

De uit Tsjechië afkomstige machine dunt de bloemen van de bomen. Dat gebeurt met nylon draadjes die de bloemen van het vruchthout slaan. De machine heeft drie assen met nylondraadjes, die op verschillende hoogten horizontaal het gewas in steken. Daardoor kan overal in het gewas naar wens worden gedund. Ook is het mogelijk bovenin de boom minder straf te dunnen dan onderin. De werking is verder te beïnvloeden door sneller of langzamer te rijden.

Een uitgebreid artikel over de dunmachine staat in Weekblad Groenten & Fruit van week 15.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.