Home

Achtergrond

Lula wil met Nederland strijden voor klimaat

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva wil de samenwerking met Nederland op tal van terreinen intensiveren. Een van de speerpunten is de strijd tegen de klimaatverandering.

Lula, die donderdag begon aan een tweedaags staatsbezoek aan Nederland, verwees na overleg in Den Haag met premier Jan Peter Balkenende naar het streven van de Europese Unie om in 2020 de voertuigen voor 10 procent op biobrandstoffen laten rijden. De Braziliaanse president maakte duidelijk dat Brazilië de EU kan bijstaan in dat streven, omdat het land de grootste leverancier van bio-ethanol in de wereld is. Bio-ethanol is een uit suikergewassen gewonnen brandstof.

De productie van bio-ethanol levert het Zuid-Amerikaanse land in de huidige situatie 1,5 miljoen directe en 4,5 miljoen indirecte banen op, aldus gegevens van de Braziliaanse regering. In het oogstseizoen 2010-2011 hoopt Brazilië 5,2 miljard liter bio-ethanol te exporteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.