Home

Achtergrond 264 x bekeken

Luchtbehandeling wordt universeel onderdeel in kas

Luchtbehandeling wordt vanwege de verschillende Optimakas-concepten een steeds belangrijker item om het klimaat voor een gewas in de kas te regelen.

Dit bleek vrijdag op een bijeenkomst van de Tuinbouw Jongeren Westland die werd gehouden bij Priva in de Lier. Priva ontving in haar nieuwe gebouw ongeveer zestig jongeren. Zij kregen er een rondleiding en twee workshops.

Tijdens de workshop 'Hoe krijg je een optimaal klimaat in een Optimakas?' kwam de steeds belangrijkere rol voor luchtbehandeling naar voren. 'Met luchtbehandeling kan veel invloed worden uitgeoefend op het klimaat. Dat kan door lucht te bewegen, te ontvochtigen, te koelen en te verwarmen', aldus Rob Schoones van Priva.

Ook vertelde hij dat het slim is om de kas en hetgeen er in het ketelhuis gebeurd, zoveel mogelijk onafhankelijk van elkaar te maken. 'Een standaard ketelhuis is eigenlijk al lang niet meer wenselijk. Het is namelijk goed om als teler flexibel te zijn. Want gebeurt er iets in de energiewereld, dan zou je daar als teler op in moeten kunnen spelen zonder dat dit direct gevolgen heeft voor de klimaatregeling in de kas.'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.