Home

Achtergrond

Lastendruk pas in mei duidelijk

Pas in mei wordt duidelijk in welke mate de administratieve lastendruk afneemt.

Dat heeft staatssecretaris De Jager van Financiën gezegd in een spoeddebat in de Tweede Kamer. De fracties van CDA, VVD, PVV, D66 en SGP reageerden verontrust op het jaarverslag van Actal. Daarin constateert de ”lastenwaakhond” een trendbreuk in de afname van de administratieve lastendruk.

Het kabinet dreigt daardoor niet de doelstelling te halen om deze lasten met 25 procent te verminderen gedurende de kabinetsperiode. ”Het kabinet moet er voor zorgen dat het roer omgaat. Het laat nu te veel liggen,” aldus het jaarverslag.

Maar volgens De Jager geven de cijfers van Actal aanleiding tot ”misverstanden”. Ze zijn niet compleet als gevolg van de onderzoeksmethode. De Kamer zal daarom in mei opnieuw over de lastenverlichting debatteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.