Home

Achtergrond 212 x bekeken

Landbouwdivisie Bayer presteert boven verwachting

Bayer CropScience presteert boven verwachting.

Het eerste kwartaal steeg de omzet van de zaad- en gewasbeschermingdivisie met 11 procent tot 1,9 miljard euro. De winst voor belastingen steeg met 22 procent tot 713 miljoen euro.

Wanneer voor valutaschommelingen (en dan met name de dollarkoers) wordt gecontroleerd groeide de omzet met ruim 15 procent. De winstgroei hangt volgens Bayer samen met de betere kwaliteit van middelen die het mogelijk maakt prijzen te verhogen.

De omzetgroei van Bayer is vergelijkbaar met die van de meeste concurrenten maar blijft wel achter bij de directe concurrenten het Zwitserse Syngenta en Amerikaanse Monsanto. De winstgroei is vergelijkbaar.

De CropScience-divisie presteert aanzienlijk beter dan de Healthcare en Material Science divisies. Binnen de divisie Healthcare presteert de omzet van biologische farmacie snel.

De afdeling die binnen CropScience gewasbeschermingsmiddelen produceert zag haar omzet stijgen met 13 procent. Nieuwe producten waren verantwoordelijk voor een groot deel van de stijging. De verkoop van producten die sinds het jaar 2000 zijn geïntroduceerd steeg met 40 procent tot 600 miljoen euro.

De afdeling omgevingswetenschap presteerde aanzienlijk minder. De omzet steeg met 1 procent tot 356 miljoen euro. Omdat de afdeling vooral in de VS opereert was dit 8 procent geweest indien de wisselkoers gelijk was gebleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.