Home

Achtergrond 5 reacties

LTO: kabinet moet met één mond spreken over voedsel

Het kabinet moet veel meer met één mond spreken als het gaat over voedselschaarste en bio-energie. Dat staat in de brandbrief die landbouworganisatie LTO vandaag stuurde naar premier Jan Peter Balkenende.

Dat staat in de brandbrief die landbouworganisatie LTO heeft gestuurd naar premier Jan Peter Balkenende.
LTO haalt aan dat de ene minister zich uitspreekt over een voedselcrisis door biobrandstoffen, terwijl de een andere de schaarste in verband brengt met de vleesconsumptie. ”Ondertussen werd een verdrag gesloten met Brazilië over de levering van bio-ethanol.”
LTO-voorzitter Albert Jan Maat spreekt van een kakafonie van tegenstrijdige geluiden. De minister van landbouw zou in zijn ogen de overige ministers beter moeten informeren. LTO vraagt in de brief om meer regie van het kabinet en meer vertrouwen in de sector. Maat: "Nederland speelt een belangrijke rol in de wereldvoedselvoorziening en het kabinet moet dat ook uitdragen".
De LTO-voorzitter deelt met de ministers de zorg over voedselschaarste, maar hij denkt niet dat de inzet van biobrandstof waarmee zijn sector de klimaatverandering tegen hoopt te gaan, ten koste gaat van de voedselproductie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De Boer

  Blijkbaar heeft elke minister 'landbouw'in zijn/haar pakket. Ieder blaast zijn deuntje mee, en heeft er verstand van. Onze eigen minister van landbouw schijnt de belangen van milieu en diergroeperingen liever te behartigen, dan die waarvoor zij is aangesteld. Misschien zet zij al in op haar toekomstige jog???

 • no-profile-image

  rode

  kijk vanavond naar Tros TV show, Hertsenberg/Koffeman in beeld bij Niehe...

  Kijkt luister en huiver

 • no-profile-image

  Jan de Goeij.

  Ik ben het met hem eens dat reageren omtrent this item eensgezind moet zijn en zeker op regerings nivo.Met velen deel ik ook de bezorgdheid omtrent voedsel te meer dat de etanolproduction vergt 10 acres om 5 auto's voor een jaar de weg te houden,en dan te bedenken dat als je de tank van je of the road car opvult met deze brandstof je tegegelijk de rekensom voorhoudt dat de hoeveelheid corn wat nodig was voor deze brandstof hier een persoon mee kan voeden met 2000 calorien per dag voor een jaar lang terwijl ca 1miljard mensen niet voldoende toegang naar eten hebben.
  Maar ik geloof zonder meer dat de voedsel productie nog enorm kan stijgen in de wereld, dan zal dit schokeffect op dit moment wel weer weg ebben vermoed ik.

 • no-profile-image

  miltie

  voedsel produceren in arme landen is door corruptie van ontwikkelings gelden MILJARDEN sedert zeventiger jaren door dictatuur en geen controle op die bestedingen;;zie HEFKENS 250.000 euro gestolen van de armen en dat zijn juist de ECHTE sociaal beleid makers ne zo corrupt als de mest wetten ;;deel eigen mest afvoeren en kunst mest aanwenden ;rekening rijden in voeren om verkeer te ontlasten.dit geeft extra verkeer !!! ???????

 • no-profile-image

  gert

  verburg praat al met twee monden

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.