Home

Achtergrond 2 reacties

LTO-Nederland positief over fusie

”Belangenorganisatie van boeren LTO-Nederland is positief over de fusie tussen zuivelondernemingen Campina en Friesland Foods.

”Wij staan positief tegenover de fusie en denken dat deze ook zal doorgaan”, aldus een woordvoerder van LTO.

De organisatie verwacht niet dat de protesten onder de melkveehouders, de leden van de coöperaties, zo hevig zullen zijn dat de fusie sneuvelt. ”Daar lijkt het vooralsnog niet op.”

LTO-Nederland noemt het een ”goede zaak” dat de concrete overeenkomst nu op tafel ligt, zodat het bedrijf dit met zijn leden kan bespreken. ”We willen die discussie afwachten voor we inhoudelijk verder reageren.”

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    H.Veurink

    Volgens mij is dit een stap die niet te vermijden is ,niet dat we altijd blij waren met de fusie`s van diverse zuivelfabrieken ,maar het tij is niet meer te keren,voor een goede melkprijs voor nu en in de toekomst is deze stap nodig ,maar er dient wel terdege rekening gehouden worden met de werknemers ,samen veehouders en werknemers kunnen er wat goeds van maken .

  • no-profile-image

    lto

    Tuurlijk is lto positief. lto is namelijk groot voorstander van monopolipositie. Kijk maar naar vion en hun prijszetting. Hoe lager hoe beter. Succes melkveehouders met de zeer lage melkprijs van de nieuwe monopolist. Het zou lto ook eens een zorg zijn of boeren wat verdienen, zolang ze maar braaf hun contributie betalen zijn boerenzorgen niet intressant. Alleen naiefe boeren met oogkleppen zijn volgens mij nog lid van die bejaardenclub.

Of registreer je om te kunnen reageren.