Home

Achtergrond

LTO Glaskracht Westland wil meer ruimte voor glastuinbouw in Zuid-Holland

LTO Glaskracht Westland doet een dringend beroep op de gemeenten Westland, Midden-Delfland en Rotterdam om in Zuid-Holland meer compensatieruimte te creëren voor Westlandse glastuinders die moeten verkassen vanwege de komst van nieuwe woningen, bedrijventerreinen en wegen.

Dat staat in 'Het fundament van het Westland – De ruimtelijke toekomstvisie Glastuinbouw Westland 2020 en daarna', die LTO Glaskracht Westland donderdag 3 april tijdens haar jaarvergadering in Maasdijk bekendmaakte.

LTO Glaskracht vindt dat de gemeente niet zomaar van bepaalde gebieden de bestemming glastuinbouw kan afhalen. Als een glastuinbouwgebied een andere functie moet krijgen, zal de gemeente eerst compensatieruimte moeten zoeken voor de betreffende telers, stelt LTO Glaskracht.

Volgens de organisatie moet er in de provincie ruimte zijn voor 5.800 hectare glastuinbouw. Vorig jaar stond de teller echter op 5.428 hectare. Het dalende Westlandse glasareaal wordt volgens LTO Glaskracht al jaren niet meer gecompenseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.