Home

Achtergrond

Kverneland stopt met Rau, Accord en Taarup

De Kverneland Group stopt met de merken Taarup, Rau en Accord. Deze machines krijgen voortaan Kverneland- of Vicon-stickers.

Met de merkensanering bespaart Kverneland op marketingkosten om de merken onder de aandacht te houden en op distributie. Het Noorse bedrijf wil een duidelijker positie in de markt en mede daardoor geen verlies meer draaien in een bloeiende mechanisatiemarkt. Streven is 500 miljoen euro omzet in 2010 (exclusief verkoop spuiten) en 10 procent brutowinst.

Tijdens een overgangsperiode van twee à drie jaar blijft de originele merknaam (Taarup, Rau of Accord) in het klein onder de naam Kverneland of Vicon staan, om klanten te laten wennen.

In Nederland zullen alle hooibouwmachines onder de naam Vicon verschijnen en de akkerbouwmachines onder de naam Kverneland. Per markt wordt bekeken welke naam het sterkst is en dus op de machines moet staan.

De bouw en distributie van Deutz-Fahr-hooibouwmachines, die gelijk zijn aan Vicon, blijven ongewijzigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.