Home

Achtergrond 293 x bekeken

Kunstmest valt in goede aarde op beurzen

Producenten van kunstmest en landbouwmachines zijn op dit moment zeer in trek bij beleggers.

Vooral begin deze week werd opvallend veel gehandeld in aandelen van deze bedrijven.

De kunstmestfabrikanten profiteren volop van wereldwijd stijgende kunstmestprijzen dit jaar. Dit resulteert in ongekende groei in de resultaten van de bedrijven. Bovendien verhogen de analisten hun winstverwachtingen voor de komende jaren. Dat valt natuurlijk in goede aarde bij de beleggers die dan ook gretig nog wat aandelen kopen.

De beurskoersen van diverse kunstmestfabrikanten stegen deze week naar het hoogste niveau ooit. Mede door een sterke groei in de afgelopen drie weken noteert Yara International dit jaar al een koerswinst van 34 procent. Agriconcern Bunge staat ondanks een koerswinst van 17,5 procent in de afgelopen twee weken, nog op een verlies van zo’n 10 procent ten opzichte van begin dit jaar.

De grote trekkerfabrikanten (Deere, CNH, Agco) noteren op de beurs ook lagere koersen dan begin dit jaar. Maar ook hier geldt dat de koersen de laatste drie weken een stevig herstel laten zien.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.