Home

Achtergrond

Korte week gunstig voor prijs blank kalfsvlees

Het gaat verder bergafwaarts met het blank kalfsvlees. Gemiddeld gaat er €0,18 van de prijs af, waardoor die nu op €4,22 staat. Ter vergelijking: tien weken geleden was dat nog €5,32. Probleem is dat er veel te veel kalveren in Europa zijn. Italie, Frankrijk en Duitsland zakken verder met hun prijzen en dus kan Nederland niet achter blijven.

Handelaren hopen dat het eind van de daling in zicht is, omdat een prijs van €4 volgens hen de absolute bodem is. Ook wijzen ze naar de meimaand, waarin traditioneel veel kalfsvlees wordt gegeten. Toch wordt gevreesd voor een verdere daling. De verwachting is dat de prijs volgende week stabiel blijft. Dit heeft met de korte slachtweek te maken. Dit drukt het aanbod en daarmee een verdere prijsdaling.

De prijs voor rosévlees is deze week op hetzelfde prijsniveau blijven hangen: €3,05. Het aanbod is redelijk. De vraag naar rosévlees is niet overdreven groot. Toch zijn de prijzen stabiel. Dit heeft te maken met slachterijen, die meer rosékalveren afnemen van de mesters. Zij hebben namelijk een krapper aanbod van slachtkoeien. Het ligt voor de hand dat er geen verandering in de stabiele prijzen optreedt.

Prognose:

blank kalfsvlees en rosé stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.