Home

Achtergrond 211 x bekeken

Kom in de kas meerdere keren per jaar?

Het bestuur van het publieksevenement Kom in de kas denkt er over om het evenement gedurende het jaar vaker te organiseren.

"De tuinbouw verandert continu, dus we moeten ook kijken of het evenement anders kan", aldus de voorzitter. Het bestuur gaat samen met externen kijken naar een nieuw 5-jarenplan maken voor Kom in de kas.

Daar komen verschillende zaken aan de orde, vertelt Wim van Delft, voorzitter van Kom in de kas. Zo wordt opnieuw bekeken wat de organisatie met Kom in de kas wil bereiken en wat er allemaal mogelijk is met het merk. "Zo zouden we meer evenementen onder het merk kunnen laten vallen. Nieuwe, grote glastuinbouwbedrijven organiseren vaak al een open dag. Wellicht kan zo’n dag ook onder Kom in de kas gaan vallen." Op die manier hebben burgers dus meerdere kansen per jaar om een kas te bezoeken.

Natuurlijk blijft er wel een landelijke open dag. Maar het vasthouden aan een datum in april is niet per se nodig, denkt Van Delft. "Het kan ook zijn dat de landelijke open dag gekoppeld wordt aan bijvoorbeeld een moment waarop er een belangrijke innovatie in de glastuinbouw plaatsvindt."

Het voorjaar blijft wel de beste tijd, want dan begint de productie, hebben tuinders nog tijd en hebben mensen zin om na de winter op pad te gaan. De voorzitter vindt ook dat de organisatie met een antwoord moet komen op de ontwikkeling dat steeds meer tomatentelers er niets meer voor voelen hun kas open te zetten in verband met gevaar op ziektenoverdracht. "We zouden de tomatenbedrijven er weer bij kunnen krijgen door bijvoorbeeld collega-tomatentelers te vragen niet naar opengestelde bedrijven van collega’s te gaan."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.