Home

Achtergrond 277 x bekeken

Koersen mechanisatieconcerns onder druk

Ondanks een zeer sterke groei in omzet en winst was mechanisatieconcern CNH (Case en New Holland) de gebeten hond op de beurs deze week.

Analisten hadden een nog sterkere winstgroei in het vooruitzicht gesteld en daarom reageerden beleggers zwaar teleurgesteld op de eerste kwartaalcijfers van dit jaar.

Bovendien blijven de verwachtingen van CNH voor de rest van het jaar achter bij de voorspellingen van analisten. Na de bekendmaking van dit nieuws volgde een verkoopgolf op de beurzen en dat resulteerde donderdag in een koersverlies van bijna 17 procent.
De koersval bij CNH drukte ook de aandelenkoersen van concurrenten als John Deere en Agco (Fendt en Massey Ferguson). Toch vielen de verliezen bij deze concerns uiteindelijk mee.

Overigens zagen vrijwel alle agriconcerns hun beurswaarde deze week dalen. Deze koersdalingen werden vooral ingegeven door dalende graanprijzen. De Europese gewasbeschermingsmiddelenproducenten Bayer en BASF behoorden tot een kleine groep uitzonderingen op de beursvloer, dit mede door beter dan verwachte prestaties bij Bayer CropScience.

Of registreer je om te kunnen reageren.