Home

Achtergrond 187 x bekeken

Kindertelefoon wil gratis mobiel bellen

De Kindertelefoon wil het mogelijk maken dat kinderen met hun mobiel gratis naar de organisatie kunnen bellen om te praten over problemen.

De aanleiding hiervoor is het stijgende percentage gesprekken over geweld. Dat liet de organisatie dinsdag weten.
In 2007 voerde De Kindertelefoon ruim 100.000 serieuze gesprekken, waarvan 20 procent over geweld ging. In 2004 was dat nog ruim 15 procent. Uit de voorlopige jaarcijfers van 2007 blijkt dat bijna 10.000 gesprekken gingen over mishandeling en huiselijk geweld. Bijna 12.000 telefoontjes kwamen voort uit pesten, ook een vorm van geweld stelt de organisatie.

Omdat er steeds minder telefooncellen en vaste telefoonlijnen zijn, wil De Kindertelefoon de drempel om over geweld te praten kleiner maken. Nu moeten gebruikers 20 eurocent per minuut betalen, plus de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.
Bovendien blijkt uit de voorlopige jaarcijfers dat de bereikte doelgroep gemiddeld ouder is dan in voorgaande jaren. In 2005 was de grootste groep de basisschoolleerlingen, inmiddels is de groep 13 tot en met 15 jaar net zo groot als die van 8 tot en met 12 jaar. Juist in de groep middelbare scholieren is het gebruik van de mobiele telefoon groot, aldus de organisatie.
Om het gratis mobiel bellen mogelijk te maken, organiseert De Kindertelefoon in september een groot benefietgala om geld op te halen om het plan uit te voeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.