Home

Achtergrond 158 x bekeken

Kandidaten VS investeren record aan tv-spotjes

Nooit eerder in de geschiedenis hebben Amerikaanse presidentskandidaten zoveel geld uitgegeven aan reclamespotjes op de televisie.

Dit werd vandaag bekendgemaakt door TNS Media Intelligence. De democratische kandidaten Barack Obama en Hillary Clinton zijn in een hevige strijd verwikkeld voor de nominatie van hun partij. Ze hebben gezamenlijk al meer dan 70 miljoen euro besteed aan reclamespotjes.

John Kerry gaf vier jaar geleden 12 miljoen euro uit aan reclamespotjes voor de nominatie van de democratische partij. Obama heeft in vergelijking al bijna 45 miljoen euro aan televisiespotjes uitgegeven.

De republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft 'maar' 6 miljoen euro uitgeven aan reclamespotjes. Hij heeft het voordeel dat hij de nominatie reeds op zak heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.