Home

Achtergrond

Kamer voert vertrouwelijk gespek met De Jager

De Tweede Kamer houdt binnenkort een vertrouwelijk gesprek met staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) over de huidige problemen bij de Belastingdienst.

Ook de recente negatieve publiciteit over de bijbaan van directeur-generaal Jenny Thunnissen van de fiscus moet dan volgens de Kamerleden worden besproken. Voorzitter Stef Blok van de Kamercommissie Financiën bevestigt daarmee vandaag berichtgeving in NRC/Handelsblad.

Thunnissen legde onlangs haar nevenfunctie als lid van de raad van toezicht van een Delfts ziekenhuis neer. Dat gebeurde nadat een Kamermeerderheid zei te vrezen voor belangenverstrengeling.
Het is de wens van de Kamer dat De Jager het vertrouwelijke gesprek alleen voert, zonder assistentie van ambtenaren.
Behalve over de aanhoudende stroom berichten over ICT-problemen bij de belastingdienst gedurende de afgelopen maanden, is een aantal Kamerfracties ook bezorgd over de publiciteit over Thunnissen.
Als lid van de raad van toezicht was Thunnissen actief bij de Reinier de Graaf Groep in Delft toen het ziekenhuis met constructies de btw-heffing omzeilde.
De Jager heeft Thunnissen steeds gesteund en aangegeven dat er volgens hem geen sprake was van belangenverstrengeling. Volgens hem was de bijbaan bekend en volgens de regels. Binnen de fiscus is volgens een woordvoerder vervolgens wel discussie ontstaan over hoe met nevenfuncties moet worden omgegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.