Home

Achtergrond

Kamer houdt vertrouwen in Albayrak

De Tweede Kamer houdt vertrouwen in staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie.

De motie van wantrouwen die de VVD vandaag tegen haar had ingediend, kreeg alleen steun van de PVV en zelfstandig Kamerlid Rita Verdonk.

Dat gebeurde aan het einde van een spoeddebat over de plotselinge toestroom van 770 illegale Chinezen, waarvan er ongeveer driehonderd alweer zijn verdwenen. Verdonk, oud-minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, woonde het debat niet bij maar deed wel mee aan de stemmingen over de motie van wantrouwen.

Verdonk verklaarde na afloop dat de staatssecretaris in haar ogen niet alles op alles heeft gezet om te voorkomen dat illegalen opnieuw zouden verdwijnen. De politica heeft het debat via de televisie gevolgd, omdat ze door een blessure moeilijk langdurig kan zitten. Verdonk zei dat ze tijdens het debat "een partij onzin heeft gehoord''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.