Home

Achtergrond 187 x bekeken 2 reacties

Kamer fluit Staatsbosbeheer terug

Staatsbosbeheer (SBB) hanteert te hoge erfpachttarieven op de Waddeneilanden, neemt te veel beleidsmatige besluiten, en heeft te veel grond in eigendom die niet nodig is voor de uitoefening van zijn taken.

Dat vinden CDA, PvdA en VVD. De drie partijen, samen een ruime Kamermeerderheid, willen dat SBB in overleg treedt met gemeenten en andere belanghebbenden over de teruggave van gronden onder openbare voorzieningen en de hoogte van de erfpacht.

Daarnaast willen ze een notitie van minister Gerda Verburg over de taken en verantwoordelijkheden van SBB. Een evaluatie van SBB zou niet zoals voorzien in 2010, maar al in 2009 moeten plaatsvinden.

Verburg wees op de commissie-De Jong die zij heeft ingesteld om de erfpachtkwestie op de wadden te onderzoeken. Een ander voorstel van de genoemde drie partijen, om regels voor de Wadden aan een speciale 'Waddentoets' te onderwerpen, wees ze van de hand.

Stemming over de moties vindt morgenavond plaats.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gli

    Kamerleden: de rug recht houden!

  • no-profile-image

    gert

    staatsbosbeheer is op de commerciele tour gegaan,met dikbetaalde directeuren

Of registreer je om te kunnen reageren.