Home

Achtergrond

Justitie eist werkstraffen voor 'happy slapping'

Justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Haarlem werkstraffen van vijftig uur, waarvan 25 uur voorwaardelijk, geëist tegen twee jongens en vier meisjes uit Hoofddorp in de leeftijd tussen 12 en 15 jaar.

Het OM beschuldigt hen van het mishandelen van een 12-jarige plaatsgenoot. Filmpjes van de mishandeling (happy slapping) zijn op YouTube gezet.

Volgens justitie is de jongen in januari mishandeld door een groep van vier jongens, die hiervan opnames op internet plaatste. Nadat de meisjes de filmpjes hadden gezien, zouden zij op het idee zijn gekomen om het slachtoffer nogmaals te mishandelen. Het slachtoffer is in februari geschopt, geslagen en gebeten. Zijn fiets werd in het water gegooid. Ook hiervan zijn opnames gemaakt, die op YouTube zijn geplaatst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.