Home

Achtergrond

Japanse ex-premier op 'top' over noedels

De voormalige premier van Japan Junichiro Loizumi (2001-2006), heeft vandaag het Japanse gerecht 'ramen' dat als basis bouillon met noedels heeft, als een universele zegen geprezen.

Hij was gastspreker op de Wereld Ramen Topconferentie in Osaka waar prominenten afkomstig uit meer dan twintig verschillende landen bijeen zijn gekomen.

Koizumi zei "dat 'ramen' niet alleen voor Japan is maar voor heel de wereld en heel het universum. De 'ramen' en noedeltop wordt om elke twee jaar gehouden en moet deze oosterse bouillonvariaties verbeteren en nog meer klanten bezorgen.

De noedelconferentie is dit jaar niet alleen bijzonder dankzij het bezoek van de populaire ex-premier. De wereld van de 'ramen' en noedels staat dit jaar stil bij de 50e verjaardag van 'Cup Noodle' of de uitvinding van het fastfood 'kip-ramen' verpakt in een plastic bekertje.

De uitvinder van dit voorverpakt Japans maaltijdje was King Momofuku Ando. Ando's kopjes 'kip-ramen' hebben vanaf 1958 een cruciale rol gespeeld bij het stillen van de eetlust van veel hard werkende Japanners.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.