Home

Achtergrond

Japan vangt 'slechts' 551 dwergvinvissen

De Japanse walvisvaart heeft dit vangstseizoen zijn doelen niet bereikt.

Er werden 551 dwergvinvissen gevangen in de Antarctische Oceaan, terwijl er was gerekend op 850 exemplaren van deze walvissoort.

Deze tegenvaller is vooral te wijten aan sabotage door milieuactivisten, meldde het Japanse ministerie van Visserij vandaag. Activisten van de militante milieuorganisatie Sea Shepherd gingen de afgelopen tijd regelmatig de confrontatie aan met de Japanse walvisvloot. Het hinderlijk volgen van de Japanse boten leidde tot ware veldslagen op volle zee in de ijskoude wateren bij Antartica.

Volgens Japan raakten drie opvarenden van een Japanse walvisvaarder gewond door een bijtend zuur waarmee leden van Sea Shepherd een Japanse schip bestookten. Japan riep de Nederlandse ambassadeur en zijn Australische collega op het matje na de actie. Sea Shepherd voerde actie met het schip Steve Irwin, dat in Nederland is geregistreerd en in Australië zijn thuishaven heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.