Home

Achtergrond

Irak wil import speelgoedwapens verbieden

Iraakse politici willen de import van speelgoedwapens verbieden.

"Onze kinderen zien al te veel geweld op tv, in videospelletjes en op straat'', aldus de Iraakse parlementariër Samira al-Mussawi vandaag. Het kabinet heeft het wetsvoorstel al goedgekeurd.

Volgens al-Mussawi maken kinderen geen onderscheid tussen speelgoed en echte wapens. Plastic geweren, waarvan vele geïmporteerd uit China, zijn het best verkopende speelgoed in Irak bij zowel meisjes als jongens. Kinderen spelen dat het leger tegen al-Qaeda vecht, of de sjiieten tegen de soennieten.

Een onderzoek uit 2006 van de Associatie van Psychologen in Irak (API) wees uit dat het geweld in Irak veel invloed had op de jonge inwoners. "Het enige waar ze aan denken, is wapens, kogels, dood en de angst voor de Amerikaanse bezetters'',aldus een API-woordvoerder destijds.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.